Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Переворот у «ЛНР»: «Зелені чоловічки» захопили Луганськ

Волинь-нова

Переворот у «ЛНР»: «Зелені чоловічки» захопили Луганськ

Ватажок терористичної «ЛНР» Ігор Плотницький звільнив «міністра внутрішніх справ» Ігора Корнета фейкової республіки. Той, вочевидь, не заходів йти у відставку

У лавах окупаційної влади ОРЛО виникають серйозні суперечки. Ватажок терористичної «ЛНР» Ігор Плотницький звільнив так званого «міністра внутрішніх справ ЛНР» Ігора Корнета. Той, у свою чергу, вирішив «не здаватися без бою». Про це повідомляє координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук на сторінці у «Фейсбуці».

В оточенні Плотницького ці заходи викликали резонанс з формулюванням про підготовку Корнетом «силового перевороту і захоплення влади».

«Після довгого протистояння ватажок «ЛНР» Ігор Плотницький звільнив «міністра внутрішніх справ ЛНР» Ігора Корнета з формулюванням «в зв'язку з порушенням стосовно нього кримінальної справи», «тимчасовим виконувачем обов'язків міністра» призначений «начальник кримінальної поліції МВС ЛНР» Володимир Черков», – написав нардеп. Перед своїм звільненням, в рамках протистояння з ватажком «ЛНР», тепер вже колишній «міністр МВС ЛНР» Корнет дав підлеглим підрозділам вказівку перейти на «посилений режим служби».

Зокрема, згідно з даними Тимчука, «Всім співробітникам «МВС ЛНР» було заборонено залишати свої робочі місця «аж до особливого розпорядження», організовані бойові чергування для можливого протистояння фізичному захоплення об'єктів «МВС ЛНР» підрозділами інших «силових відомств ЛНР», лояльних Плотницькому. В оточенні Плотницького ці заходи викликали резонанс з формулюванням про підготовку Корнетом «силового перевороту і захоплення влади».

Сьогодні ж зранку стало відомо, що центр окупованого Луганська був заблокований співробітниками «Беркута» й озброєними людьми у формі, які відмовляються виконувати накази Плотницького. Про це із посиланням на окупаційне Тбповідомив у «Фейсбуці» блогер Денис Казанський.

«Центр міста блокували невідомі «зелені чоловічки» без розпізнавальних знаків. Найімовірніше, це люди відстороненого Плотницьким «міністра внутрішніх справ» Ігора Корнета, який вирішив не здаватися без бою… Вночі на сайті «МВС ЛНР» з'явилося відкрите звернення до Плотницького, в якому «народна міліція» заявляє, що згодна працювати тільки під керівництвом Корнета. Вочевидь, через Кремль не зуміли розрулити», – пише він.

Telegram Channel