Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ПІКЕТУВАЛЬНИКИ НА ХРЕЩАТИКУ НЕ ПОСЛУХАЛИСЬ ЮЩЕНКА

Мешканці наметового містечка на Хрещатику відмовилися підкоритися розпорядженню Віктора Ющенка згорнути свій табір у центрі Києва до 18 січня...

Мешканці наметового містечка на Хрещатику відмовилися підкоритися розпорядженню Віктора Ющенка згорнути свій табір у центрі Києва до 18 січня. Близько 1500 “революціонерів” хочуть дочекатися інавгурації нового Президента. На їхню думку, питання про знесення наметів пов’язане зараз із розподілом постів у новому уряді. Як вважає начальник охорони прес-центру містечка Володимир Трубійчук, “деяким особам з оточення Ющенка невигідно мати в центрі міста радикальних активістів”.
Тим часом один з наближених до нового Президента Роман Безсмертний заявив напередодні: “Навіть якщо хтось із політиків захоче використати Майдан у власних цілях – Майдан цього не сприйме”. Це було звернено до прихильників Юлії Тимошенко, які створили в наметовому містечку свою організацію “Захисники Батьківщини”, а сама Тимошенко не поставила свій підпис під розпорядженням Ющенка про знесення містечка на відміну від 10 інших “вождів революції”. У минулу суботу Тимошенко заявила, що “люди самі повинні вирішити, коли їм іти з Майдану. Коли ми почнемо писати їм резолюції, ми тим самим почнемо вбивати їхню віру”.
А ось на центральній площі Донецька вже встановлено 59 наметів прихильниками Віктора Януковича. На площі Леніна збирають підписи на підтримку всеукраїнського референдуму про федералізацію України, також проводиться масовий прийом людей в члени Партії регіонів. Цікаво, що над донецьким наметовим містечком майорять стяги Росії, Криму, біло-сині прапори виборчої кампанії Віктора Януковича, і нема жодного державного прапора України.
Telegram Channel