Курси НБУ $ 39.00 € 42.16

НАШІ МИТНИЦІ СТАЛИ НЕЗАЛЕЖНИМИ

Перший місяць нового року вніс зміни в життя і роботу ягодинських митників. Колегія Державної митної служби України прийняла рішення щодо реорганізації митних органів західного регіону...

Перший місяць нового року вніс зміни в життя і роботу ягодинських митників. Колегія Державної митної служби України прийняла рішення щодо реорганізації митних органів західного регіону.
Відтепер західна регіональна митниця, в склад якої входила і Ягодинська, припиняє свою діяльність і буде перетворена у Львівську. Отже, з 17 січня Ягодинська, Волинська, Рівненська, Івано-Франківська, Галицька, Рава-Руська митниці підпорядковуватимуться безпосередньо Держмитслужбі України.
Зазначене рішення стало логічним продовженням роботи з приведення структури митної системи у відповідність до адміністративного поділу нашої держави. Воно також спричинене чисельними зверненнями керівників органів державної влади та місцевого самоврядування, які стурбовані проблемними питаннями наповнення місцевих бюджетів. Адже, як показує досвід, підпорядкування митниць в областях напряму Києву підвищує рівень керованості ними, дає можливість скоротити управлінський персонал регіональної митниці та направити вивільнених працівників на ділянки роботи, де безпосередньо здійснюється митне оформлення вантажів, транспортних засобів — відповідно в бюджет надходять від цього кошти.
Початок реорганізації поклав Указ Президента Укра­їни від 21.12.04р. про ліквідацію посади зас­тупника голови Держмитслужби — начальника Західної регіональної митниці, яку донедавна обіймав Тарас Козак. Слід зазначити, що сам процес реорганізації митниць Західного регіону не потребує додаткових фінансових затрат і має завершитись до 18 квітня 2005 року.
Світлана ФЕДОНЮК, старший інспектор по зв’язках з громадськістю та ЗМІ Ягодинської митниці.
Telegram Channel