Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Лучани помолилися за душі жертв Голодоморів (фото, відео)

Олександр Дурманенко

Лучани помолилися за душі жертв Голодоморів (фото, відео)

В обласному центрі відбулася традиційна скорботна хода у пам'ять мільйонів українців, які померли від голоду

Небайдужі волиняни, чиновники, ліцеїсти, священики Української православної церкви Київського патріархату із державними прапорами пройшли від Театрального майдану до Замкової площі міста.

 

 Закон про вшанування пам’яті українців, яких знищила тоталітарна держава, заморивши голодом, має бути написаний не лише на папері, а й у серці кожної людини.

Біля Хрестовоздвиженської церкви хода зупинилася, щоб покласти квіти до пам'ятника Християнському милосердю волинян, які рятували тих, хто втікав від голоду у 1946 — 1947 роках.

 

 Панахиду за жертвами Голодоморів відслужив Митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл. У своїй проповіді він відзначив, що закон про вшанування пам’яті українців, яких знищила тоталітарна держава, заморивши голодом, має бути написаний не лише на папері, а й у серці кожної людини.

 

 Письменник, народний депутат І скликання, Почесний громадянин Волині і Луцька Андрій Бондарчук, каже що забуття нас карає. І, можливо, через те, що тривалий час більшість наших сучасників мало знали про трагедію Голодоморів, нині триває війна на Сході, на землях, які найбільше постраждали у 1932 — 1933 роках.

 

 На завершення скорботного віча із сотень лампадок під мурами Луцького замку учасники заходу виклали символічний хрест.

Запрошуємо переглянути наш фоторепортаж.

 

Telegram Channel