Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Горохівський район очолить… Леонід Кравчук?

Наш Леонід Кравчук, судячи з фото, має непоганий читацький смак: у руках пакети від львівського «Видавництва Старого Лева».

Фото зі сторінки Facebook горохівської «Свободи».

Волинь-нова

Горохівський район очолить… Леонід Кравчук?

На посаду голови райдержадміністрації пропонують кандидатуру не першого президента незалежної України, а лідера місцевих «свободівців»

Голова громадської ради Людмила Бондар цими днями скликала чергове засідання цього дорадчого органу Горохівської РДА. Терміновість зібрання ініціювала група відомих активною громадянською позицією активістів Горохівщини. Тетяна Янюк, Петро Криштальський, Роман Мужик, Людмила Гетьманчук, Оксана Бабій, Андрій Янюк, Петро Бабій, Марта Чарук, Ігор Шешко, Ігор Юхимчук, Юрій Христин, Віталій Гладун, Роман Юхимчук, Сергій Петровський запропонували обговорити кандидатуру Леоніда Кравчука щодо його призначення на вакантну посаду голови райдержадміністрації.

У неділю, 26 листопада , о 13 годині, в залі засідань Горохівської районної ради відбудуться громадські слухання, на яких кожен зможе висловити свою думку про кандидата на посаду голови Горохівської райдержадміністрації Леоніда Кравчука.

І хоча згідно зі Законом України «Про внесення змін до деяких Законів України щодо окремих питань проходження державної служби №7126»  уже змінено процедуру призначення голів місцевих державних адміністрацій, їх заступників, оскільки на них не розповсюджується дія Закону «Про державну службу»,  ініціативна група  наполягає, що вищі гілки влади, приймаючи важливі для долі Горохівщини рішення, неодмінно повинні враховувати громадську думку.

У засіданні взяв участь і екс-голова громадської ради, депутат районної ради Леонід Кравчук, принциповість і відвертість, скрупульозний підхід якого у вирішенні проблем району повсякчас вирізняється на засіданнях районної ради, а громадянська позиція – відстоюванням гідності України і українців у рядах Горохівської РПО ВО «Свобода».

До кандидата прозвучало багато запитань  про  бачення перспектив розвитку району та про ставлення до пропозиції активістів на посаду голови райдержадміністрації, що свідчить про довіру певної частини громадян, за що кандидат висловив вдячність.

Приймаючи рішення, члени громадської ради враховували, що відповідно до статей 5 та 8  Конституції України,  носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ, який здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Йшлося і про  пролиту героями Небесної Сотні кров під час  Революції Гідності за відродження цінностей свободи, гідності, ліквідації корупції та відкриття можливостей для розвитку країни та  сумний досвід попередніх кадрових призначень у Горохівському районі без врахування думки громадськості. Взявши до уваги звернення ініціативної групи, громадська рада звернулася з письмовими проханнями про підтримку кандидата Горохівської районної ради Лерніда Кравчука до Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, голови Волинської ОДА Володимира Гунчика.

P.S. У неділю, 26 листопада , о 13 годині, в залі засідань Горохівської районної ради відбудуться громадські слухання, на яких кожен зможе висловити свою думку про кандидата на посаду голови Горохівської райдержадміністрації Леоніда Кравчука.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel