Курси НБУ $ 39.64 € 42.30

МИ ЗНАЄМО ЦІНУ САЛА

Працівники Служби по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил Ягодинської митниці затримали чотири вантажівки мороженого сала, виробництва Республіки Польща, на загальну суму понад 68 тисяч доларів США...

Працівники Служби по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил Ягодинської митниці затримали чотири вантажівки мороженого сала, виробництва Республіки Польща, на загальну суму понад 68 тисяч доларів США.
Старший інспектор по зв’язках з громадськістю та ЗМІ Ягодинської митниці Світлана Федонюк розповіла:
— Хоча водії усіх автомобілів подали до митного контролю необхідні документи та сертифікати якості товару, митників насторожила явно нереальна закупівельна ціна сала. Після інформаційної звірки з митними органами Польщі виявилось, що заявлена вартість не відповідає дійсності: у першому випадку розбіжність становить 5199 доларів США, у другому і третьому — по 5200, у четвертому — 5026. Тобто товаросупровідні документи містять неправдиві дані, на основі чого і складено протоколи про порушення митних правил.
В даний час польське сало зберігається на складах митниці, а його подальшу долю вирішуватиме український суд. Продукти харчування імпортувала одна з фірм Донецької області, чотири вантажних автомобілі з напівпричепами-морозильниками затримано до остаточного з’ясування ситуації.
Telegram Channel