Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Життя зупиняється, коли складають Єдиний іспит!

Shutterstock

Життя зупиняється, коли складають Єдиний іспит!

У день Єдиного іспиту життя в Південній Кореї завмирає: рух електричок відкладється, біржа відкриває торги пізніше, літакам не можна злітати і сідати.

День Єдиного іспиту — тесту на придатність до навчання в коледжі (SCAT) — вирішальний для кожного школяра, який мріє вступити до хорошого університету. При цьому уряд країни всіляко сприяє створенню комфортної обстановки для учнів. Про це розповідає Вокруг Света.

Південнокорейський Єдиний іспит — один з найжорсткіших у світі. Він складений як єдиний блок відразу з усіх предметів і здається в один день. Отримана оцінка може відкрити учневі двері в один з престижних університетів, а значить, і в більш забезпечене життя. До того ж іспит — один із наймасовіших заходів в країні: в п'ятницю, 24 листопада 593 тис. школярів прибуло до 1180 екзаменаційних центрів. Кожного потрібно забезпечити матеріалами, харчуванням, теплом, безпекою і тишею.

Найбільш радикальна міра в день іспиту — заборона на зліт і посадку всіх літаків, крім екстрених випадків. 

Найбільш радикальна міра в день іспиту — заборона на зліт і посадку всіх літаків, крім екстрених випадків. Він діє протягом 35 хвилин, поки учні здають аудіювання: слухають текст англійською мовою і відповідають на питання. За розпорядженням міністерства транспорту авіалайнери, які перебували в ці хвилини в повітрі, не мали права знижуватися на висоту менше 3 км. Пасажирам 62 внутрішніх і 36 міжнародних рейсів довелося почекати.

Навіть фінансові ринки, де інколи в одну секунду можна втратити або заробити мільйони доларів, припиняють свою роботу. Корейська фондова біржа, де під індексом KOSPI торгуються акції об'ємом в 1,6 трлн доларів США, в цей день відкрила торги на годину пізніше. Федерація банків Кореї, передбачаючи, що вранці в п'ятницю потік пасажирів на транспорті помітно зросте — адже діти, педагоги, а також батьки масово поїдуть на іспит, - змістила години роботи банківських службовців з дев'ятої ранку на десяту. Так само вчинило й багато приватних підприємств.

Telegram Channel