Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Любешовці пом'янули жертв Голодомору

Любешівська районна державна адміністрація

Любешовці пом'янули жертв Голодомору

У Любешівському районному Будинку культури відбувся тематичний захід «Хай вічно горить вогонь пам’яті»

Сайт виконавчої влади району повідомляє, що віддати належну шану невинно загиблим у роки голодного лихоліття прийшли керівництво Любешівських райдержадміністрації та районної ради, духовенство, представники трудових колективів, громадськість району.

Звертаючись до присутніх, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Фесик сказав: «В історії не тільки України, але й світу, мало знайдеться таких жахливих трагедій, як Голодомор 1932-1933 років. Вшановуючи пам’ять всіх загиблих голодною смертю, ми пам’ятаємо хто ми є. Не слід забувати, що ми нація, з якою боролися, нація, якої прагнули позбутися. Головне, що наперекір усьому український народ вистояв і вижив. Україну не поставили на коліна і не зламали. Сьогодні українці – гідна нація, яка не має бажання до помсти, до війни, а прагне миру і злагоди в своїй країні.  Смерті мільйонів загиблих співвітчизників назавжди залишиться в нашій історії. І ми зобов'язані зробити все, аби пам'ять про них завжди була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь. Це – наш обов'язок».

В історії не тільки України, але й світу, мало знайдеться таких жахливих трагедій, як Голодомор 1932-1933 років. Вшановуючи пам’ять всіх загиблих голодною смертю, ми пам’ятаємо хто ми є. 

Священники різних конфесій виголосили проповіді, у яких закликали в щирій молитві вшанувати пам’ять невинно загиблих жертв тоталітарного режиму.

В пам’ять за мільйонами втрачених у 1932-1933 роках життів присутні приєднались до акції «Запали свічку пам’яті» та вшанували жертв Голодомору хвилиною мовчання. Протягом вечора звучали вірші, лунала скорботна музика. Солісти та аматори сцени районного Будинку культури виконали пісні «Свіча», «Боже, Україну бережи».

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Telegram Channel