Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Насіров, як Янукович: досі вважає себе «легітимним»

Волинь-нова

Насіров, як Янукович: досі вважає себе «легітимним»

Каже, що повернутися в крісло керівника ДФС – його обов’язок

Відсторонений глава Державної фіскальної служби Роман Насіров заявляє, що продовжує залишатися керівником ДФС і планує вийти на роботу. Про це він заявив перед засіданням суду 27 листопада.

«Я на сьогоднішній день залишаюся головою ДФС. Мені повертатися нікуди не треба», – сказав він в ефірі 112.ua, повідомляє Українська правда.

Це мій обов'язок. Мене на цей відповідальний пост призначили після довгого відкритого конкурсу. Це мій обов'язок бути на роботі і виконувати свої повноваження і свої функції.

Він підкреслив, що його відсторонили від виконання повноважень.

«Думаю, досить скоро це рішення має бути скасоване в силу своєї незаконності», – сказав Насіров.

На питання, чи хоче він повернутися на роботу, Насіров сказав:

«Це мій обов'язок. Мене на цей відповідальний пост призначили після довгого відкритого конкурсу. Це мій обов'язок бути на роботі і виконувати свої повноваження і свої функції».

Він додав, що по суті справи проти нього «немає і не повинно було бути».

«Нема навіть події злочину, ми навіть не говоримо про склад злочину», – сказав Насіров.

Він зазначив, що під час його головування в ДФС, було дано близько 10 тисяч розстрочок більш ніж 5 або 6 тисячам підприємств, оскільки це «законна можливість, представлена ​​податковим кодексом платникам податків».

«Вся справа вигадана. Суспільство довгий час вводили в оману, обманювали, намагаючись їм видати одне за інше. Я не знаю, що це було», – сказав Насіров.

Як відомо,  в ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили Роману Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України – «зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки».

6 березня 2017 року Кабінет міністрів оприлюднив розпорядження про відсторонення Насірова.

6 березня 2017 року Кабінет міністрів оприлюднив розпорядження про відсторонення Насірова.

В ніч на 8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

13 березня Апеляційний суд Києва прийняв рішення залишити Насірова під вартою.

16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу.

За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ «Фірма «Хас»», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр».

Тим самим дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень.

Telegram Channel