Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Заборгованість шахтарям ліквідують наступного тижня

Волинська обласна державна адміністрація

Заборгованість шахтарям ліквідують наступного тижня

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зустрівся із представниками первинної профспілкової організації відокремленого підрозділу «Шахта «Бужанська» ДП «Волиньвугілля»

Нагадаємо, триває протест шахтарів шахти «Бужанська» ДП «Волиньвугілля». Зокрема гірники відмовляються підніматись на поверхню, доки їм не виплатять заробітну плату за попередні 3 місяці.

Вислухавши учасників зустрічі на чолі із Богданом Макарчуком, Володимир Гунчик телефоном поспілкувався і з головами інших діючих профспілок, зокрема з Вадимом Царуком та Святославом Волянюком. До слова, останні підготували звернення від профспілок, але на зустріч не з’явилися.

Так стало відомо, що кошти на виплату заборгованості надійдуть до 8 грудня 2017 року, тобто до кінця наступного тижня 

Так, у ході зустрічі вирішено, що голова облдержадміністрації сприятиме у виплаті гірникам заробітної плати і загалом вирішенню проблем вугільної галузі області в системі, адже такі проблеми не нові для нашого краю. Ці питання Володимир Гунчик порушуватиме вже завтра під час робочого відрядження до Києва, де матиме ряд зустрічей у Міністерстві фінансів України і Кабінеті Міністрів України.

Нині ж, під час зустрічі з шахтарями, керівник виконавчої гілки влади в області поспілкувався телефоном із заступником міністра енергетики та вугільної промисловості України Галиною Карп. Так стало відомо, що кошти на виплату заборгованості надійдуть до 8 грудня 2017 року, тобто до кінця наступного тижня. Це зумовлено процедурою оформлення документів у Мінфіні.

Більше того, на наступному тижні, а саме у вівторок, 5 грудня 2017 року, відбудеться робоча зустріч голови облдержадміністрації Володимира Гунчика із представниками профспілок і шахтарями, де обговорюватимуть проблеми вугільної галузі краю. Доти ж Володимир Петрович звернувся до представників усіх діючих шахтарських профспілок з проханням припинити акцію протесту і розпочати видобуток вугілля.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Telegram Channel