Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Суд вирішив посадити до в’язниці 96-ти річного «бухгалтера Освенциму»

ТВ Центр

Суд вирішив посадити до в’язниці 96-ти річного «бухгалтера Освенциму»

Чоловіка визнали співучасником вбивства 300 тисяч осіб

Колишній член СС Оскар Гренінг, відомий як «бухгалтер Освенцима», буде відбувати призначене йому покарання у вигляді чотирьох років в'язниці, незважаючи на вік - 96 років. Про це повідомляє з посиланням на газету Die Zeit портал Медуза.

У 2015 році Гренінг був визнаний співучасником убивств трьохсот тисяч чоловік в Освенцімі під час Другої світової війни і засуджений до чотирьох років в'язниці 

У 2015 році Гренінг був визнаний співучасником убивств трьохсот тисяч чоловік в Освенцімі під час Другої світової війни і засуджений до чотирьох років в'язниці. Гренінг оскаржив вирок, і до останнього часу було не зрозуміло, чи буде він сидіти в тюрмі через похилий вік.

Суд відхилив апеляційну скаргу Гренінга, вирішивши, що він здатний відбувати покарання. При цьому, суддя пообіцяв, що всі «особливі потреби» 96-річного ув'язненого у місцях позбавлення волі будуть враховані

Оскар Гренінг працював в Освенцімі в 1942-1944 роках. Його обов'язки полягали в тому, щоб збирати гроші і цінності убитих в'язнів, стежити за їх збереженням і відправляти в Берлін.

Telegram Channel