Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Доповідь НАТО: світу загрожує велика міждержавна війна

А могли б не вбивати одне одного, а придумати ліки, щоб рятувати людей…

Фото із сайту www.ictv.ua.

Волинь-нова

Доповідь НАТО: світу загрожує велика міждержавна війна

Зростаюча військова потужність Росію і Китаю збільшує ризик її виникнення

Про це йдеться у доповіді НАТО, повідомляє «Голос Америки».

 «Зростаюча військова потужність Китаю та Росії кидатиме виклики для трансатлантичного альянсу в найближчі роки, а заходи НАТО, спрямовані на посилення своїх можливостей, можуть призвести до нових перегонів озброєнь на кшталт «холодної війни», – заявили в НАТО.

Витрати на оборону у Російській Федерації почали зростати після анексії українського Криму у 2014 році, а прогнози передбачають подальше збільшення до 2045 року.

У доповіді Альянсу, який видається кожні чотири роки, названо 20 глобальних тенденцій, які можуть вплинути на НАТО до кінця 2035 року, – від штучного інтелекту та прискорення розвитку технологій до зміни клімату та зростаючої нерівності.

«Ми бачимо значне збільшення ризику виникнення великого міждержавного конфлікту. Наша команда навесні оприлюднить додаткову доповідь, в якій міститиметься інформація про те, що ми маємо зробити, щоб реагувати на ці тенденції», – наголосив генерал Деніс Мерсьє, верховний головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО з питань трансформації.

Повідомляється, що витрати на оборону у Російській Федерації почали зростати після анексії українського Криму у 2014 році, а прогнози передбачають подальше збільшення до 2045 року.

Telegram Channel