Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Що відбувається з цінами на продукти перед Новим роком?

Волинь-нова

Що відбувається з цінами на продукти перед Новим роком?

У листопаді помітно зросла вартість вершкового масла, а загалом спостерігалося зростання 14 найменувань товарів із 23, що підлягають державному моніторингу

Про це повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко, передає Еспресо з посиланням на Capital.ua.

"За листопад суттєво подорожчало вершкове масло - на 6 грн за кілограм, або на 4%. Тепер масло коштує в середньому в Україні понад 160 гривень. Найвищий приріст продемонстрували яловичина, сало і сметана - від 1,20 грн до 1,3 грн за один кілограм або літр", - зазначив Дорошенко.

За листопад майже на чверть гривні виросла вартість соціальних сортів хліба. На сьогодні середня ціна найдешевшого білого хліба становить 13 гривень за кілограм, а чорного - 12,8. 

Він уточнив, що яловичина і сало за місяць додали 1,3 грн, що дорівнює 1% і 2% відповідно. За місяць до Нового року вартість кілограма яловичини з кісткою в середньому по Україні становить 113 грн, а сала - 68грн. Сметана подорожчала на 1,2 грн за кілограм, або на 3%, а її середня ціна становить тепер 48 грн.

Дорошенко також зазначив, що за листопад майже на чверть гривні виросла вартість соціальних сортів хліба. На сьогодні середня ціна найдешевшого білого хліба становить 13 гривень за кілограм, а чорного - 12,8.

При цьому, як говориться в повідомленні, істотно знизилися ціни на свинину, курячу тушку і гречку. Свинина подешевшала більш ніж 3 гривні, або 3%, курка в тушці - на 1,5 грн, або 2,5%, крупа гречана - на 1,3 грн, або 7%. Середня вартість свинини - 98,5 грн за кілограм, курки - 53 грн, а гречки - 19 грн.

Експерт також додав, що відпускні ціни виробників і на оптових ринках показують стабільні ціни на овочі та фрукти, в той час як Держстат фіксує зниження цін на картоплю, капусту, моркву і цибулю.

Telegram Channel