Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Росія і Китай створюють космічну зброю

Голова стратегічного командування США Джон Хайт

LB.ua

Росія і Китай створюють космічну зброю

У США наголошують, що супутники залишаються одним із найважливіших космічних активів

Росія і Китай створюють зброю, здатну вражати цілі в космосі, наприклад, американські супутники.

Про це заявив голова стратегічного командування США Джон Хайт (John Hyten), повідомляє телеканал CNN, пише LB.ua.

За його словами, Росія і Китай створюють лазерну зброю і зброю, яка здатна створювати перешкоди. Він зазначив, що вони не приховують своїх розробок.

Росія і Китай створюють лазерну зброю і зброю, яка здатна створювати перешкоди. Він зазначив, що вони не приховують своїх розробок. 

"Вони створюють ці можливості, щоб кинути виклик США, кинути виклик нашим союзникам і змінити баланс сил у світі", - сказав Хайт. Генерал додав, що США не можуть допустити, щоб це відбулося.

Хайт наголосив, що супутники залишаються одним із найважливіших космічних активів. Вони попереджають американських військових про запуск противником ракет.

Заступник голови комітету Держдуми з оборони Юрій Швиткін у розмові з РИА Новости відкинув звинувачення в створенні такої зброї. За його словами, російська доктрина має оборонний характер, а розробка такого виду зброї носила б наступально-агресивний характер.

У середині липня США провели в Перській затоці випробування лазерної системи LaWS. Її можуть застосовувати для того, щоб збивати безпілотники й інші невеликі об'єкти. Після цього заступник міністра оборони Юрій Борисов заявив, що в російської армії теж є лазерна зброя.

Telegram Channel