Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Це просто бомбезно: від Сяну по Кавказ! Такий марш і в Канаді оцінять! (Відео)

Дякуємо, козаки!

Фото із сайту «Українська правда».

Волинь-нова

Це просто бомбезно: від Сяну по Кавказ! Такий марш і в Канаді оцінять! (Відео)

Нашу першу зимову прем’єру – відео на пісню «Марш Нової Армії» – презентуємо до Дня Збройних Сил України. Присвячуємо її героям, які захищають Батьківщину і які вже стали частиною нового українського війська

Олег СКРИПКА, лідер гурту «Воплі Відоплясова», блог на сайті «Українська правда»

Ідея створення такого маршу походить із фронту. Ми співали нашим бійцям кілька імпровізованих концертів, один з яких – у Дебальцевому. Тоді його ще контролювали українські підрозділи.

Країна потребує гімну справжніх українських героїв. Яких ворог визнав кіборгами за крицеву стійкість, виявлену у Донецькому аеропорті.

Там познайомився із солдатом-добровольцем Аріславом Пастернаком. Ми вшановували пам’ять воїнів, загиблих напередодні від ворожого мінометного вогню. Тоді й народилася ідея «Маршу Нової Армії». Ми обговорювали її із бійцями і дійшли думки, що то має бути не звичайний урочистий марш, який усі звикли чути на військових парадах. Країна потребує гімну справжніх українських героїв. Які вистояли в Іловайську, Дебальцевому, Пісках, Авдіївці, інших містах і селищах Донбасу. Яких ворог визнав кіборгами за крицеву стійкість, виявлену у Донецькому аеропорті.

Згодом цю ідею підтримали мої друзі рок-музиканти: Тарас Чубай, Сергій Фоменко, Іван Леньо, Сергій Жадан, Олег Михайлюта (Фагот), Тарас Компаніченко, Сашко Положинський, Сергій Танчинець, Сергій Василюк, Юрій Журавель.

Відео ми відзняли у приміщенні Малої опери у Києві.

Слова гімну – це видозмінений твір «Зродились ми великої години...» Олеся Бабія. Кліп знімала творча команда, що наприкінці літа 2014-го започаткувала знані серед фронтовиків і волонтерів творчі зустрічі у Головному військовому клінічному госпіталі МО України.

Слухаємо і захоплюємося – 

 

Telegram Channel