Ви заглянули у підвал і помітили, що головки пізньої капусти підгнивають, беруться пліснявою...
Ви заглянули у підвал і помітили, що головки пізньої капусти підгнивають, беруться пліснявою. Це через те, що перед закладанням на зберігання ви, певне, занадто "роздягнули" або травмували капустини. Щоб така капуста долежала до весни, винесіть її з погреба, зніміть підгнилі листки, обпиліть їх крейдою і витримайте головки кілька годин на вулиці. Після такої світлової обробки багато бактерій і спор грибів гине і термін зберігання продовжується. Велике значення має і вологість повітря у сховищі. Якщо вона підвищена, а вентиляція погана, то поставте в підвалі ящик із негашеним вапном. Воно вбере надлишок вологи і виділятиме вуглекислий газ, який призупинить життєдіяльність багатьох шкідливих бактерій і грибків.