Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Хочете, щоб діти були розумнішими? Не даруйте їм іграшок!

Shutterstock

Хочете, щоб діти були розумнішими? Не даруйте їм іграшок!

Або, принаймні, не надто багато

Менша кількість іграшок робить дитячу гру більш якісною. До такого висновку прийшли вчені з університету Толедо. Про це розповідає Вокруг Света.

Вчені провели цікавий і повчальний експеримент. Групі дітей дошкільного віку видавали від трьох до 16 іграшок за один раз. Психологи спостерігали за грою малят і робили нотатки про звички, навички й особливості їхньої поведінки. Виявилося, що діти, в розпорядженні яких була менша кількість іграшок, швидше вчаться, успішніше засвоюють нові навички та менше відволікаються. «Діти, в поле зору яких всього декілька ігрових предметів, краще зосереджувалися і грались більш творчо», - стверджують психологи.

Виявилося, що діти, в розпорядженні яких була менша кількість іграшок, швидше вчаться, успішніше засвоюють нові навички та менше відволікаються 

Як же бути в наше століття «іграшкового достатку»? Залишити малюків без подарунків? Експерти радять ховати більшу частину іграшок в ящик або комору, надаючи для гри лише декілька предметів. Через певний час, старі, але забуті іграшки подарують дитині таку ж радість, як і нові.

За оцінками європейських соціологів, дитина з родини середнього достатку має близько 300 іграшок, але грається лише 12-ма з них. Перед Різдвом батьки витрачають в середньому 278 $ на іграшки. У США живе лише 3% дітей планети, але вони володіють 40% усіх іграшок світу.

Telegram Channel