Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ПО ВОВЧОМУ СЛІДУ

Оскільки, нарешті, випав сніг, то по слідах можна визначити місце перебування таких хижаків, як вовки...

Оскільки, нарешті, випав сніг, то по слідах можна визначити місце перебування таких хижаків, як вовки.
Ось і перший результат — на території Карасинського лісництва Маневицького району державною лісовою охороною відстріляно велику вовчицю. Її супутнику, очевидно, старому досвідченому вовку вдалося вирватися із загінки. Але працівники державної лісової охорони Маневицького держлісгоспу та Любешівського лісомисливського господарства оперативно організували його переслідування і знову взяли “в прапорці”. І цей вовк теж спробував картечі... На жаль, ніч не дала лісівникам взяти підранка.
- В рік одному вовкові потрібно до тонни м’яса, - говорить начальник мисливського відділу обласного управління лісового господарства Василь Сухопор. – Скільки-то слабших тварин він знищить! Тому кожна поява цих хижаків в лісі не менш страшна, як лісова пожежа. Правда, завдяки послідовній роботі користувачів мисливських угідь чисельність їх на Волині вдалося різко зменшити. Але розслаблятися, як кажуть, не треба – цей звір швидко відновлює свою чисельність. До того ж, “допомагає” і чорнобильська зона, що стала своєрідним резервуаром цих хижаків.
Зараз в області є приблизно два десятки сіроманців, на яких чатують єгері. Не забуваючи, звичайно, про хижаків двоногих – з початку року вже складено три десятки протоколів на порушників правил полювання.
Валерій МЕЛЬНИК, керівник прес-служби обласного управління лісового господарства.
Telegram Channel