Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Луцькому технічному університеті встановили меморіальні знаки померлим бійцям

Волинь-нова

У Луцькому технічному університеті встановили меморіальні знаки померлим бійцям

Пам’ятні дошки Олегові Твердохлібу, Максимові Гринчишину, Олександрові Войчуку освятив Митрополит Луцький і Волинський Михаїл та відправив по них заупокійну літію

6 грудня 2017 року Божого з благословення ректора Волинської Православної Богословської Академії (ВПБА) прот. Володимира Вакіна проректор Волинської православної богословської академії прот. Ігор Скиба та викладач духовної школи свящ. Роман Кобрій взяв участь у відкритті меморіальних дощок загиблим воїнам, які навчались у Луцькому НТУ. Про це повідомляє Волинська єпархія УПЦ КП у «Фейсбуці». 

Це є  черговим свідченням того, що вони  не вмирають,   а залишаються  назавжди живими  у пам’яті  нації

Митрополит Луцький та Волинський, владика Михаїл після заупокійної літії за спокій душ Героїв, які полягли за волю України та освячення меморіальних дощок, у своєму слові до присутніх наголосив: «Ушановуючи героїв ми надихаємось їх подвигами, що дає нам можливість із впевненістю дивитися у майбутнє  . Це є черговим свідченням того, що вони не вмирають, а залишаються назавжди живими у пам’яті нації», - зазначив священнослужитель. 

Разом з високопреосвященним молилися викладачі Волинської православної богословської академії, ректор ЛНТУ Петро Савчук, професорсько-викладацький склад цього вишу, рідні та близькі загиблих, побратими, волонтери, студенти. 

Долі героїв злободенних подій на Сході нашої країни: Олександра Войчука, Максима Гринчишина та Олега Твердохліба, є яскравим прикладом відданості громадянському обов’язку, мужності, доблесті, честі, відваги в ім’я своєї Батьківщини, сторінки історії якої навіки закарбують їх подвиг.

Максим Гринчишин був бійцем 72-ї окремої механізованої бригади. У 2014-му мобілізований до армії, а згодом підписав контракт. 19 лютого 2017 року загинув у боях під Артемівськом, що на Донеччині.

Олександр Войчук служив у 51-й механізованій бригаді. Брав участь у боях під Іловайськом. 29 серпня 2014 року під час виходу з оточення боєць загинув під обстрілами біля села Новокатеринівка Донецької області.

Олег Твердохліб був бійцем батальйону «Айдар». Пізніше став головою Спілки воїнів АТО Волині. За час перебування на війні отримав сім поранень та мав контузії. Звільнений у запас за станом здоров’я (наслідки контузії та виявлене онкозахворювання). Помер 17 квітня 2017 р. від раку слинної залози.

Telegram Channel