Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині відкрили новий дитсадок (Фото)

Волинь-нова

На Волині відкрили новий дитсадок (Фото)

Сьогодні свої двері для маленьких відвідувачів відчинив відновлений дитячий дошкільний навчальний заклад «Малятко» у селі Залісці Рожищенського району

Так сталося, що у 1998 році роботу дитсадка призупинили. Однак, зовсім скоро стало зрозумілим те, що без дошкільного закладу в селі не обійтися. Відтоді завідувачка ДНЗ Оксана Нікітюк та активісти батьківського  комітету у 2007 році почали шукати підтримки у влади, аби відновити дитячий садок на селі. Для початку організували групу з короткотривалим перебуванням дітей у місцевій школі, йдеться на сайті Рожищенської РДА.

Однак відновити ДНЗ виявилося не так просто, оформлення документів, виготовлення проекту, дрібний ремонт забрали чимало часу. У 2015 році розпочалася активна реконструкція ДНЗ і тривала два роки.

Капітальний ремонт дитсадка здійснили за кошти Державного фонду регіонального розвитку, обласного та районного бюджетів загальною вартістю 4 млн 625 тис грн.

На урочисте відкриття прийшли представники місцевої влади, батьки та вихованці закладу. В рамках робочого візиту завітав в Залісці голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев та голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Капітальний ремонт дитсадка здійснили за кошти Державного фонду регіонального розвитку, обласного та районного бюджетів загальною вартістю 4 млн 625 тис грн. В старому і непримітному приміщенні зробили капітальний ремонт: збудували нову котельню,  замінили систему опалення, дах та вікна. Будівлю утеплили ззовні, а всередині провели оздоблювальні роботи, облаштували зручний під'їзд, встановили ігровий та спортивний майданчики. Задля активного розвитку дітей та комфортної праці педагогів укомплектували приміщення ДНЗ необхідною побутовою технікою, меблями, інвентарем.

Зараз ДНЗ відвідує 19 діток, хоча заклад розрахований на 35. Втім, зовсім скоро група буде укомплектована, адже чимало батьків бажає, щоб їх діти перебували у комфортних умовах, кількість заяв на відвідування дитсадка уже збільшилась, розповіла завідувач ДНЗ Оксана Нікітюк.

Гості прийшли з подарунками, презентували вихованцям ДНЗ нові та сучасні іграшки. А керівник  ТзОВ «Луцьккомунбуд» Ігор Швець активному учаснику вистави вручив символічний ключ від дверей закладу.

Telegram Channel