Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Фермер програв судову справу... бобрам!

Shutterstock

Фермер програв судову справу... бобрам!

Законодавчому органу в Данії вперше в історії довелося виносити рішення з приводу збитків, завданих дикими тваринами

Суд датського міста Холстебро відмовив місцевому фермеру Фінден Андерсену-Фрюдалю в цивільному позові щодо Датського агентства захисту навколишнього середовища. Чоловік вимагав компенсацію за шкоду, завдану його ділянці колонією бобрів. Андерсен-Фрюдаль хотів отримати суму в розмірі 200-300 тисяч крон (27-40 тисяч євро) за погризені дерева і постраждалі водні угіддя. Про це розповідає Вокруг Света.

 Чоловік вимагав компенсацію за шкоду, завдану його ділянці колонією бобрів

Однак суд з'ясував, що фермер уже отримував компенсацію, і визнав її достатньою. Тепер уже сам Андерсен-Фрюдаль змушений буде компенсувати агентству судові витрати в розмірі 30 тисяч крон (4 тисячі євро). Фермер повідомив, що планує подати апеляцію до вищої судової інстанції.

Датське агентство захисту навколишнього середовища стало відповідачем, так як саме з його ініціативи в рідний район позивача в 1999 році завезли бобрів. З тих пір поголів'я зросло з 18 тварин до двохсот. На думку фахівців-екологів, присутність бобрів дозволило збагатити біологічне різноманіття в регіоні. Греблі, побудовані бобрів, призводять до утворення невеликих озер, а в них заводяться риби і амфібії, які віддають перевагу жити в стоячій воді.

Telegram Channel