Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Оксфордський словник визначив «Слово — 2017»

Волинь-нова

Оксфордський словник визначив «Слово — 2017»

Редактори шанованого в усьому світі видання проаналізували частоту використання певних слів

Укладачі Оксфордського словника назвали словом 2017 року «youthquake» — «вагому культурну, політичну або соціальну зміну, яка виникла під дією або впливом молоді». Редактори словника зафіксували п'ятикратне зростання його вживання в 2017 році в порівнянні з минулим роком. Про це повідомляє портал Медуза.

Слово «youthquake» утворене з слів «earthquake» (землетрус) і «youth» (молодь). Його вперше використовувала в 1965 році головний редактор Vogue Діана Вріланд, говорячи про зміни в моді та музиці

Слово «youthquake» утворене з слів «earthquake» (землетрус) і «youth» (молодь). Його вперше використовувала в 1965 році головний редактор Vogue Діана Вріланд, говорячи про зміни в моді та музиці. У 2017 році це слово часто вживали у Великобританії в червні в зв'язку з невдалим виступом консерваторів на виборах до парламенту — вдалий результат лейбористів зв'язали саме з молодіжним голосуванням. У вересні відбувся другий пік вживання «youthquake» під час виборів у Новій Зеландії.

Серед інших слів, які претендували на перемогу, були, зокрема, «kompromat», «antifa» і «unicorn». У 2016 році Оксфордський словник назвав словом року «post-truth» (постправда), в 2015-му - смайлик (не слово, а символ).

Telegram Channel