Курси НБУ $ 39.55 € 42.06

МУЗИКА НЕ ЗНАЄ КОРДОНІВ

Наш земляк, талановитий композитор, диригент Володимир Рунчак, котрий став киянином, знаною і шанованою творчою особистістю в багатьох країнах світу, не забуває про свою малу батьківщину — Луцьк...

Наш земляк, талановитий композитор, диригент Володимир Рунчак, котрий став киянином, знаною і шанованою творчою особистістю в багатьох країнах світу, не забуває про свою малу батьківщину — Луцьк. Адже тут зробив перші кроки до великої музики у музичній школі № 1 разом із своїм наставником, нині заслуженим працівником культури України Феофаном Щегельським, з яким і сьогодні підтримує дружні, творчі зв’язки. Тут його мама, могила батька.
І ось знову побував Володимир Рунчак у Луцьку. І не сам, а з музикантами, знайомлячи слухачів з своїм мистецьким проектом, започаткованим з Польським Інститутом у Києві та Національною Всеукраїнською музичною спілкою “Нова музика в Україні”. Цього разу Володимир Рунчак разом з колегами запропонували програму “Вітольд Лютославскі та українська сучасна музика”.
Концерт після короткого вступного слова Володимира Рунчака розпочали відомий піаніст, дипломант Всеукраїнського конкурсу піаністів імені М.Лисенка, володар премії імені Л.Ревуцького, викладач фортепіано у Львівській музичній академії, соліст і учасник камерних ансамблів в Україні та за кордоном Йожеф Ермінь та випускниця Львівської музичної академії, артистка камерного хору в Ужгороді, учасниця багатьох фестивалів Світлана Глеба.
Познайомилися лучани з молодим обдарованим музикантом Золтаном Алмаші, випускником Львівської музичної академії по класу віолончелі та композиції. Золтан Алмаші не лише показав віртуозну гру, досконале володіння інструментом, виконуючи твір нашого земляка Володимира Рунчака, а й виконав свій твір “Соната для віолончелі та фортепіано”.
На концерті був присутній Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Войцех Галонзка. Він вручив музикантам, художньому керівнику проекту Володимиру Рунчаку квіти, висловив щиру вдячність за пропаганду музики польських композиторів.
Анастасія ФІЛАТЕНКО.
На фото: Йожеф Ермінь, Золтан Алмаші, Світлана Глеба та Володимир Рунчак після концерту.
Фото Валерія БЄЛОВА.
Telegram Channel