Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
В одну оселю – 13 газет!

Олександр ДУРМАНЕНКО.

Волинь-нова

В одну оселю – 13 газет!

Давно минули ті часи, коли могли передплачувати по декілька, а то й кільканадцять видань у сім’ю. Сьогодні таких шанувальників друкованого слова можна перелічити на пальцях. Причина – в масовому зубожінні більшості українських сімей

Та, виявляється, не все так погано у нашому домі. У селі Майдан Ковельського району, яке нині входить до Голобської об’єднаної територіальної громади, мешкає 90-річний (!) чоловік, учасник бойових дій, ветеран культосвітньої роботи Володимир Федорович Янко, котрий передплачує тринадцять газет.

Найулюбленішими його виданнями впродовж багатьох років залишаються «Волинь-нова» та «Вісті Ковельщини».

Найулюбленішими його виданнями впродовж багатьох років залишаються «Волинь-нова» та «Вісті Ковельщини». А ще сільський старожил любить читати газети з порадами на всі випадки життя, в тому числі – медичними, господарськими, побутовими. Своїм довголіттям завдячує здоровому способу життя та високій працездатності.

Мешкає, на жаль, пан Володимир сам – сім’ї у нього немає. Очевидно, друковане слово допомагає йому мужньо переборювати всі труднощі і негаразди. А ще скрашує його життя племінник Віктор Козак, який є депутатом обласної ради, головою Ковельської РДА. Він регулярно навідується до старенького й уважно вислуховує його мудрі поради і настанови, котрі допомагають у практичній роботі.

Іван КОВЕЛЬСЬКИЙ

Telegram Channel