Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Завтра у Волновасі Митрополит Михаїл освятить накупольні хрести для новозбудованого храму

Волинь-нова

Завтра у Волновасі Митрополит Михаїл освятить накупольні хрести для новозбудованого храму

А місцеві діти отримають подарунки від волинян

У неділю, 17 грудня об 11:00 у Творчому центрі молоді міста Волноваха (вулиця Тараса Шевченка, 76) військове духовенство Української Православної Церкви Київського Патріархату подарують місцевим дітям гостинці та подарунки зібрані на Волині до Дня Святого Миколая. Також дітям подарують виставу, пише «Хрещатик».

О 13:00 духовенство Київського Патріархату на чолі з Митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом (Зінкевичкем) освятять накупольні хрести для храму на честь Всіх Святих землі Волинської (місто Волноваха, вулиця Менделєєва, 16) у пам'ять про загиблих тут 22 травня 2014 року воїнів 51-ої окремої механізованої бригади. Освячення хрестів символізує завершення будівництва храму.

Волинські священики планують за церковний кошт і благодійні внески волинян збудувати у Волновасі цілий український церковно-волонтерський центр у якому буде храм, капличка для літніх богослужінь, дзвіниця, хрестильня, а найголовніше житло для капеланів, які приїжджають на фронт у ротацію та волонтерський центр для зберігання та розподілення гуманітарної допомоги для військових та цивільного населення.

Духовенство на чолі з Митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом (Зінкевичкем) освятять накупольні хрести для храму на честь Всіх Святих землі Волинської (місто Волноваха, вулиця Менделєєва, 16) у пам'ять про загиблих тут 22 травня 2014 року воїнів 51-ої окремої механізованої бригади. Освячення хрестів символізує завершення будівництва храму.

Вже три роки духовенство УПЦ Київського Патріархату з Волині по особливому опікується містом Волноваха, адже саме тут 22 травня 2014 року російські окупанти та терористи розстріляли військовослужбовців 51-ої окремої механізованої бригади.

З того часу силами Волинської єпархії у Волновасі будується церковно-волонтерський комплекс, організовується відпочинок та екскурсії на Волинь для дітей з Донбасу, відбувається обмін вчителями між Донецькою та Волинською областями, священики постійно привозять до Волновахи гуманітарну допомогу зібрану на Волині.

Telegram Channel