Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

ПРОГРАМИ ПРИЙМАЮТЬСЯ, ЩОБ ЇХ ВИКОНУВАТИ

Торік на дорогах області загинуло 77 чоловік і 393 було травмовано. Ці цифри наводилися на засіданні постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу, промисловості, транспорту і зв’язку...

Торік на дорогах області загинуло 77 чоловік і 393 було травмовано. Ці цифри наводилися на засіданні постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу, промисловості, транспорту і зв’язку.
На 3,7 відсотка збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод. Основною причиною більшості з них, вважає заступник начальника державтоінспекції УМВС в області Володимир Пемпко, є погані дороги. Майже 80 відсотків шляхів знаходяться у незадовільному стані — ями, вибоїни. Вздовж них немає тротуарів, велосипедних доріжок, дорожніх знаків, необхідних розміток. На пішохідних переходах працює лише 32 світлофори, не вистачає шлагбаумів на залізничних переїздах. За погане утримання доріг і залізничних переїздів більш як 600 посадових осіб дорожніх організацій і 200 залізничників були притягнуті до адміністративної відповідальності.
Минулого року сесія обласної ради прийняла регіональну програму безпеки руху на 2004—2007 роки. Вона передбачає виділити з бюджету кошти для придбання дорожнього обладнання. Однак програма не виконується через недостатнє фінансування.
На засіданні комісії йшлося і про регіональну програму розвитку малого підприємництва на 2005—2006 роки. Проект програми був оприлюднений у засобах масової інформації, розглядався на колегії головного управління економіки облдержадміністрації, виносився на громадські слухання. У ньому є новий, актуальний для області розділ — «Розвиток підприємництва у сільській місцевості». На реалізацію програми передбачається виділити з обласного бюджету 800 тисяч гривень і 200 тисяч — з місцевих бюджетів.
Євгенія СОМОВА.
Telegram Channel