Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Учні отримали лист із минулого і відправили послання у майбутнє

ТСН

Учні отримали лист із минулого і відправили послання у майбутнє

У капсулу для послання додали і флешку із музичним вітанням

В одному з київських ліцеїв зі стіни дістали капсулу часу. 50 років тому туди поклали листа першокласники зі своїми мріями - про космічні подорожі, світле майбутнє та про життя без війни. Сучасні ж учні вирішили традицію продовжити і знову замурували капсулу, вже зі своїм посланням, - йдеться в сюжеті ТСН.

Старшокласники зібрали посилку у майбутнє: світлина їхнього 10-а, списки класу і флешка - на ній музичне послання одного з учнів школи.

Поруч з їхніми прізвищами у посланні - їхні мрії, хто ким хоче бути.

В одному з київських ліцеїв зі стіни дістали капсулу часу. 50 років тому туди поклали листа першокласники зі своїми мріями - про космічні подорожі, світле майбутнє та про життя без війни.

Для таких листів у майбутнє в їхній школі є спеціальне місце - 50 років тому першокласники замурували тут послання нащадкам. Табличку, яка розказувала, що капсула знаходиться саме тут, декомунізували, проте саме послання все-таки вирішили дістати.

Нині тодішні першокласники не пам’ятають жодного слова з послання, лише самих себе того дня - за старими фотографіями. Щоправда, тоді якийсь лист у капсулі не мав жодного значення, бо 50 років аж занадто довгий термін для семирічних.

Нині ж привіт з минулого привітали оплесками.

Сучасні мрії ж на майбутнє - це футбольні та олімпійські перемоги для України, про мир та знову про космічні подорожі. Нове послання від сучасних школярів знову замурували - цього разу вже не на 50, а на 20 років. Тоді їхній школі виповниться сто років, а авторам листа - по 35.

Нагадаємо, що раніше у Первомайську на Миколаївщині розпакували відкрили «капсулу часу» від комсомольців 1960-х до молоді 2017 року, написаним півсторіччя тому. Дістали її під час фестивалю брейкдансу.

Послання було вмуроване в стіну місцевого будинку культури, де було позначено, що це лист від комсомольців 1967 року до молоді 2017 року. Сучасні підлітки навіть не змогли відповісти на питання, хто ж такі ті комсомольці.

Telegram Channel