Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Школярі на Донбасі знімають розтяжки й професійно поводяться з мінами

«Gazeta.ua»

Школярі на Донбасі знімають розтяжки й професійно поводяться з мінами

Діти в Мар'їнської школі від обстрілів ховаються біля позицій українських військових й самостійно знімають розтяжки в посадках

Про це написав на сторінці у Facebook волонтер Тім Златкін, повідомляє «Gazeta.ua».

Вони знімають самі розтяжки в посадці, а по техніці безпеки з мінами заткнуть за пояс будь-якого МНСника і початківця сапера ЗСУ.

«Звичайний клас. Мішки з піском на вікнах від осколків снарядів на випадок обстрілу і ... квіти для краси. Діти намагалися скоріше віджати ніж, який висів на поясі. Бо річ потрібна і завжди стане в нагоді. Вони знімають самі розтяжки в посадці, а по техніці безпеки з мінами заткнуть за пояс будь-якого МНСника і початківця сапера ЗСУ. При обстрілі вони біжать на ту сторону будівлі, де стоять українські військові. Знають, що звідти по мирним не прилетить, а український снайпер ніколи не стане працювати, якщо поруч діти. Та й сплять вони виключно в кімнатах, де вікна дивляться на українську сторону. Можна навіть не закривати вікна віконницями і шторами для світломаскування», - пише волонтер.

Тим часом на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу дітям прививають штампи «русского мир»". Один із розділів шкільного посібника називається «Донбас и русский мир».

Telegram Channel