Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
 На Любешівщині учні «приміряли на себе» професії

Волинь-нова

На Любешівщині учні «приміряли на себе» професії

У рамках квесту «Твій вибір», з метою формування у шкільної молоді мотивації до свідомого професійного вибору та оцінки власних можливостей, Любешівський районний центр зайнятості, як повідомляється на його сторінці у «Фейсбуці», провів профорієнтаційний захід для учнів 11 класів Люб’язівської і Великокурінської загальноосвітніх шкіл, 9 класів – ЗОШ І– ІІ ступенів села Дольськ та філії Підкормільської ЗОШ І– ІІ ст.

У ході зустрічі профорієнтатор Тетяна Клямар провела профорієнтаційне опитування учнів. Випускники переглянули анкету «Чи знаєте ви, що…». Завдяки цьому вони мали можливість зорієнтуватись, наскільки розуміють, якою є професія, котру хочуть здобувати.

Профорієнтатор Тетяна Клямар провела профорієнтаційне опитування учнів.

Також відповіді на поставлені запитання у анкеті дали можливість дітям збагнути, над чим саме працюватимуть у майбутньому, які основні функції та обов’язки виконуватимуть, вибравши ту чи іншу професію. А також, яких вмінь, навичок вона вимагає, медичні протипоказання, режим роботи та рівень заробітної плати.

При обговоренні результатів особлива увага зверталася на актуальні професії на ринку праці. А під час гри «Приміряй професію» школярі «приміряли на себе» обрані спеціальності. Таким чином вони мали змогу показати рівень своєї ерудиції, оволодіти новими знаннями про світ професій, у тому числі, яку здобуватимуть.

Олена ВОЛИНЕЦЬ

Telegram Channel