Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Принц Гаррі «посунув» свого 96-річного діда з посади генерал-капітана Королівської морської піхоти

Волинь-нова

Принц Гаррі «посунув» свого 96-річного діда з посади генерал-капітана Королівської морської піхоти

Принц Філіп «відслужив» протягом 64-х років

Молодший онук британської королеви принц Гаррі призначений генерал-капітаном Королівської морської піхоти Великобританії. Це звання раніше належало його діду, чоловікові королеви принцу Філіпу, передає УНІАН з посиланням на  112.ua.

Відповідне розпорядження було опубліковано у Twitter Кенсінгтонського палацу. Герцог Единбурзький Філіп займав посаду генерал-капітана морпіхів протягом 64 років, з червня 1953 року, отримавши її після смерті короля Георга VI.

Герцог Единбурзький Філіп займав посаду генерал-капітана морпіхів протягом 64 років, з червня 1953 року, отримавши її після смерті короля Георга VI.

У якості своєї останньої офіційної функції в цій посаді Філіп разом з Гаррі прийняли у Букінгемському палаці, командувача Королівської морською піхотою генерал-майора Роберта Макгоуена, який залишає свою посаду, і його наступника генерал-майора Чарльза Стікленда.

Як повідомлялося раніше, у зв'язку з похилим віком 96-річний герцог Единбурзький припинив виконання офіційних публічних функцій як член королівської сім'ї. Останньою його публічною появою також була присутність на параді королівської морської піхоти на початку серпня 2017 року.

Відзначається, що з 1952 року Філіп поодинці взяв участь в 22 219 офіційних заходах, а також здійснив близько 700 зарубіжних поїздок у 143 країни світу.

Telegram Channel