Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Коломойський про арешт своїх активів: «Це тимчасово»

Ігор Коломойський та Андрій Боголюбов уже багато років компаньйони.

Фото із сайту «Українська правда».

Волинь-нова

Коломойський про арешт своїх активів: «Це тимчасово»

«ПриватБанк» збирається повернути від олігарха і його партнерів понад 2,5 млрд дол США

Ігор Коломойський прокоментував рішення Високого суду Англії щодо арешту його активів і активів його компаньйона Геннадія Боголюбова. Про це з посиланням на ТСН.ua інформує «Українська правда».

«Це тимчасовий арешт на час розгляду справи у суді», – сказав він у коментарі телеканалу.

Як повідомлялось, Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать.

Відповідне рішення суд у Лондоні ухвалив у рамках судового процесу «ПриватБанку» проти своїх колишніх власників. Націоналізований банк звинувачує Коломойського та Боголюбова у тому, що вони вивели з фінустанови майже 2 млрд доларів.

Націоналізований «ПриватБанк» звинувачує Коломойського та Боголюбова у тому, що вони вивели з фінустанови майже 2 млрд доларів.

За допомогою цього судового розгляду «ПриватБанк» збирається повернути понад 2,5 млрд дол США, з урахуванням відсотків.

Як повідомлялося, у грудні 2016 року уряд за пропозицією НБУ і акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той момент були Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Держава отримала 100% в його капіталі, а Приватбанк було докапіталізовано на 116,8 млрд гривень.

9 червня 2017 року Коломойський подав перший позов до Національного банку й Приватбанку про розірвання договорів поруки.

Загалом Коломойський та пов’язані з ним компанії та особи подали до суду 90 позовів у зв`язку з націоналізацією Приватбанку на загальну суму 8,913 мільярда гривень.

Як повідомлялося, 10 серпня директор НАБУ Ситник заявив, що НАБУ проводить економічні дослідження щодо справи про розкрадання коштів Приватбанку.

Ситник заявив, що у справі про розкрадання коштів «Приватбанку» є велика небезпека спричинення великих збитків державі.

Telegram Channel