Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Турчинов розповів, хто вбив Аміну Окуєву (Відео)

«З такими людьми виграються війни», – заявив учора Арсен Аваков про Аміну Окуєву.

Фото із сайту «Високий замок».

Волинь-нова

Турчинов розповів, хто вбив Аміну Окуєву (Відео)

За словами секретаря РНБО, вбивство було замовним і вчинене кілером із Росії

Вбивство добровольця АТО Аміни Окуєвої було замовним і вчинено кілером з Росії. Про це заявив 20 грудня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, інформує «Високий замок».

«Кілер — це система терору, яку Росія пробує розв'язати всередині країни».

«Зрозуміло, що це кілери, які працювали на замовлення. Це замовлення було чітко зафіксоване, коли першу спробу вбити цю родину було провалено. Відбулась друга спроба, і що стосується деталей, я думаю, що слідчі можуть розказати, але чітко визначено, звідки приїхав кілер. Кілер — це система терору, яку Росія пробує розв'язати всередині країни», — зазначив Турчинов.

Нагадаємо, ввечері 30 жовтня в Київській області невідомі обстріляли автівку чеченських добровольців. Загинула Аміна Окуєва, її чоловік Адам Осмаєв отримав поранення в ногу. Поліція оголосила на Київщині план «перехоплення» і відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство».

Це не перший замах на чеченських добровольців. 1 червня в Києві на Подолі також стався замах на подружжя Адама Осмаєва і Аміну Окуєву. Кілер вистрілив у груди Осмаєву, після чого Аміна зі свого пістолета зробила кілька пострілів у стрільця. У поліції тоді заявили, що розглядають як основну версію злочину патріотичну позицію подружжя.

«У них завжди був вибір відійти, сховатися, піти в сторону. Вони демонстративно прийняли бій».

Тим часом учора в Українському домі у Києві відкрилась фовиставка у пам'ять про загиблого ветерана АТО Аміну Окуєву. Захід вела мати Окуєвої.

На відкритті виступили секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, народні депутати Ігор Мусійчук, Ірина Геращенко, Тетяна Чорновол та Антон Геращенко.

«Аміна світла, усміхнена, вона завжди такою була. Навколо неї весь час була така, навіть в самих складних обставинах, атмосфера приємного світла. І Аміна, і Адам потрапили в дуже непросту ситуацію, вони були на самому лезі, на самому вістрі. У них формально і фігурально стріляли. У них завжди був вибір відійти, сховатися, піти в сторону. Вони демонстративно прийняли бій. З такими людьми виграються війни», — заявив Арсен Аваков.

Відео «112.ua»:

 

Telegram Channel