Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Автівкам без водія дали «зелене світло»

EPA/UPG

Автівкам без водія дали «зелене світло»

Китай офіційно дозволив випробування безпілотних авто на дорогах загального користування

Транспортна комісія Пекіна офіційно відкрила дороги загального користування для тестування безпілотних автомобілів. Компанії можуть подати заявку на випробування своїх технологій на дорогах із затвердженого списку, повідомляє з посиланням на Engadget Новое Время.

Важливо, що ці компанії повинні бути зареєстровані в Китаї. Нові правила дозволять таким компаніям подати заявку на тимчасовий дозвіл на перевірку своїх автономних транспортних засобів на схвалених дорогах. При цьому окремий список таких доріг ще не затвердили.

Завдяки цьому рішенню Китай тепер приєднується до низки інших країн, які дозволяють розробникам технологій автопілота тестувати свої продукти в реальних сценаріях 

Рік тому влада країни вирішила заборонити використання безпілотників на дорогах загального користування до тих пір, поки не буде створена і прийнята відповідна законодавча база. Але компанія Baidu зуміла обійти цю заборону, продемонструвавши технології безпілотного водіння для автомобілів з людьми на водійському сидінні. Щоправда, ці люди не брали участі в управлінні машинами.

У новій заяві китайські чиновники наголошують, що автомобілі повинні обов'язково мати страховку на випадок аварій, а за кермом зобов'язаний перебувати випробувач, який зможе взяти кермування на себе, якщо щось піде не так. Завдяки цьому рішенню Китай тепер приєднується до низки інших країн, які дозволяють розробникам технологій автопілота тестувати свої продукти в реальних сценаріях.

Telegram Channel