Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Бюджет-2018: мер Ковеля виграв «бій»

Волинь-нова

Бюджет-2018: мер Ковеля виграв «бій»

Досить непередбачуваною була ситуація у Ковелі напередодні сесії міської ради, на якій мали обговорити і схвалити проект бюджету на 2018 рік

Незважаючи на те, що попередньо дане питання було обговорене на засіданнях профільних депутатських комісій, громадської ради, у відділах та управліннях виконкому, дехто із депутатів почав погрожувати, що бюджет буде «провалено», як це сталося на останній сесії обласної ради.

Почувши про це, до міської ради сьогодні з самого ранку стали «підтягуватися» представники бюджетної сфери – педагоги, медики та інші. Вони так щільно заповнили сесійну залу, що навіть не знайшлося місця для журналістів, від імені яких редактор газети «Вісті Ковельщини» Микола Вельма попросив міського голову Олега Кіндера в подальшому забезпечити нормальні умови для медійників. Олег Олексійович відповів коротко: «Почув!»

На сесії не були присутніми члени фракції «ВО «Свобода», три з яких – працівники галузі освіти, з них двоє – директори шкіл

Однак присутність виборців не надто вплинула на перебіг сесії: коли дійшло до обговорення питання про бюджет-2018, емоції аж зашкалювало. Особливо активними були члени фракції «УКРОП» - її керівник Ігор Пініс, а також Володимир Косцьов’ят, Галина Стасюк. Їх головна вимога: допрацювати програму розвитку житлово-комунального господарства, виділити більше коштів на ремонт доріг і прибудинкових територій, які вони вважають першочерговими.

Коли суперечки досягли епогею, і сесія стала схожою на стихійний мітинг, своє рішуче слово сказав мер Олег Кіндер. Його виступ теж не позбавлений емоцій, але переконливий і аргументований, досяг мети: в кінцевому підсумку бюджет у сумі 811 мільйонів гривень був проголосований всіма депутатами, що викликало оплески і депутатів, і присутніх.

Цікаво, що на сесії не були присутніми члени фракції «ВО «Свобода», три з яких – працівники галузі освіти, з них двоє – директори шкіл.

Іван КОВЕЛЬСЬКИЙ.

Telegram Channel