Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Міністр фінансів вимагає відставки Генпрокурора Луценка. Той лякає його тюрмою

«Луценко дискредитував себе і має піти!»

Фото із сайту «РБК-Україна».

Волинь-нова

Міністр фінансів вимагає відставки Генпрокурора Луценка. Той лякає його тюрмою

Кава в Амстердамі із Коломойським набирає все гучнішого розголосу

Міністр фінансів Олександр Данилюк вимагає відставки генерального прокура України Юрія Луценка, інформує «Високий замок». За словами міністра, арешт активів олігарха Ігоря Коломойського Високим судом Лондона відбувся «не завдяки зусиллям Генеральної прокуратури, а незважаючи на її зусилля завадити цьому процесу».

Арешт активів олігарха Ігоря Коломойського Високим судом Лондона відбувся «не завдяки зусиллям Генеральної прокуратури, а незважаючи на її зусилля завадити цьому процесу».

Він нагадав, що міністерством фінансів та діючим керівництвом ПриватБанку було ініційовано 5 кримінальних проваджень проти колишніх власників та керівників банку, проте жодне з них не було передано до суду. Провадження були відкриті за звинуваченнями у доведенні до банкрутства і незаконному виведенні коштів.

За деякими з цих справ, як стверджує Данилюк, слідчі дії взагалі не ведуться. Натомість, ГПУ відкрила провадження проти чинного керівництва ПриватБанку, Мінфіну та НБУ.

«В контексті цього, «випадкова» зустріч в Амстердамі Юрія Луценко з Ігорем Коломойським саме напередодні суду в Лондоні викликає ще більше питань. Окрім цього, Генпрокурор дискредитував себе атаками на нові антикорупційні органи та неспроможність довести до суду важливі для країни справи. Таким чином він дискредитує перед українським народом та міжнародними партнерами президента та парламенту, які довірили йому таку важливу функцію, та владу в цілому. І тому має піти у відставку», – заявив Данилюк.

«Розглядаю його заяву як банальне бажання уникнути кримінальної відповідальності», – так прокоментував заяву міністра фінансів  Юрій Луценко.

«Податки Данилюку потрібно або заплатити, або сісти».
«Податки Данилюку потрібно або заплатити, або сісти».

 «Розглядаю його заяву як банальне бажання уникнути кримінальної відповідальності».

Влітку Генпрокурор уже звертався до Кабміну з вимогою звільнити Данилюка.

Відзначається, що державна фіскальна служба провела перевірку і підтвердила несплату Данилюком 700 тис. гривень податків.

«Податки Данилюку потрібно або заплатити, або сісти», – заявив Луценко.

Telegram Channel