Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Невже антикорупційний суд справді буде?

president.gov.ua

Невже антикорупційний суд справді буде?

Президент України вніс в Раду відповідний законопроект

На сайті Верховної Ради України з’явився проект закону про Антикорупційний суд, внесений президентом України Петром Порошенком. Як зазначається, законопроект визначений президентом як невідкладний. Про повідомляє УНІАН.

Створення Антикорупційного суду також є однією з умов продовження співпраці України та її ключового кредитора – Міжнародного валютного фонду 

Парламент отримав проект закону про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у зв'язку з прийняттям Закону України «Про Вищий антикорупційний суд» 22 грудня. Як повідомлялось раніше, Верховна Рада України відкликала депутатський проект закону про антикорупційний суд, щоб президент Петро Порошенко міг внести свій варіант законопроекту.

У Венеціанській комісії вважають, що єдиним шляхом у боротьбі з корупцією на високому рівні в Україні має стати швидке створення високого спеціалізованого Антикорупційного суду, як це передбачено законом «Про судоустрій і статус суддів», судді якого будуть обрані за прозорою процедурою за участю міжнародної спільноти. Створення Антикорупційного суду також є однією з умов продовження співпраці України та її ключового кредитора – Міжнародного валютного фонду. 8 грудня у МВФ закликали Верховну Раду ухвалити законопроект про Антикорупційний суд як першочерговий.

Telegram Channel