Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
 «Наше завдання: спрацювати так, щоб бюджет ОТГ став бюджетом розвитку»

Волинь-нова

«Наше завдання: спрацювати так, щоб бюджет ОТГ став бюджетом розвитку»

22 грудня відбулася чергова друга сесія Любешівської селищної ради. Кворум зібраний: 31 з 34 депутатів взяли участь у роботі сесії.

  Порядок денний складався з п’ятдесяти питань, серед них: земельні питання, про затвердження структури виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів, про передачу повноважень на здійснення видатків соціального захисту на 2018 рік, про делегування повноважень Любешівській районній державній адміністрації на 2018 рік з реалізації державних програм у сфері освіти, культури та охорони здоров’я, про надання одноразової грошової допомоги, про внесення змін до Програм, які стосуються утримання та ремонту автомобільних доріг, благоустрою населених пунктів Любешівської селищної ради, розвитку фізичної культури та спорту на території селищної ради, по охороні навколишнього середовища, окремі питання стосувалися сільських бюджетів.

 

 Затвердили Програму розвитку земельних відносин, охорони земель та забезпечення містобудівною документацією Любешівської громади на 2018-2019 роки, а також Регламент Любешівської селищної ради сьомого скликання.

Головним питанням дня став селищний бюджету на 2018 рік.

Для повного розгляду проекту рішення напередодні відбулося засідання постійної бюджетної комісії, опрацьовано бюджетні показники за минулий рік.
Під час голосування депутатський корпус Любешівської ОТГ, зокрема, ухвалив: «Визначити на 2018 рік:
- доходи селищного бюджету у сумі 185 217 080 грн., в тому числі доходи загального фонду селищного бюджету 183 024 784 грн., доходи спеціального фонду селищного бюджету 2 192 296 грн.,
- видатки селищного бюджету за головними розпорядниками коштів селищного бюджету та типовою програмною класифікацією в сумі 185 217 080 грн., в тому числі видатки загального фонду селищного бюджету 182 724 824 грн., видатки спеціального фонду селищного бюджету 2 492 256 грн.

 

 Жваву дискусію викликало питання про встановлення вартості харчування учнів 1-4 класів, дошкільних навчальних закладів Любешівської селищної об’єднаної територіальної громади та розміру батьківської плати за харчування дітей у ДНЗ на 2018 рік. А все через те, що на бюджетній комісії було прийнято рішення, що розмір плати за харчування дітей у дошкільних підрозділах становитиме 100 відсотків від встановленої вартості харчування на день (17,80 грн). Депутат Юрій Боснюк запропонував аби батьки вносили плату за харчування дітей у дитсадках у розмірі 75% від його вартості, 25 % - бюджет ОТГ. Таку пропозицію депутати не підтримали.

 

 В свою чергу голова селищної ради Олег Кух зазначив: «Можливо в перспективі ми закладемо кошти на такі видатки. Але зараз наше завдання спрацювати так, щоб бюджет ОТГ на 2018 рік став бюджетом розвитку. Маємо продовжити ремонт доріг, будівництво та реконструкцію тих чи інших об’єктів і багато іншого».

Окрім того, не були депутати одностайними і у питанні про надання в оренду земельної ділянки для аптеки, яка знаходиться в центрі селища (що біля кафе). Думки розділилися з приводу строку оренди землі: одні виступали щоб заключити договір на 25 років, як того і просила фармацевтична установа, у рішенні ж бюджетної комісії пропонувалося – 5 років. Проект даного рішення депутати не підтримали. Відтак оренду землі надали на 25 років.

По завершенні засідання Олег Іванович привітав усіх депутатів із прийняттям селищного бюджету 2018 року.

 

 
Джерело: Любешівська Отг
Telegram Channel