Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Apple подали в суд, бо вони сповільнюють роботу своїх старих телефонів

Волинь-нова

На Apple подали в суд, бо вони сповільнюють роботу своїх старих телефонів

Проти компанії подали два колективні позови у США після того, як вони визнали, що навмисне уповільнюють роботу старих моделей своїх девайсів

Apple заявляє, що робить це для того, аби «подовжити життя» телефонам і допомогти роботі батареї, передає Ukr.Media.

Позови подали в Каліфорнії та Чикаго групи, які представляють інших користувачів iPhone. Позивачі твердять, що ці користувачі зазнали «економічних збитків».

Якщо доведуть, що Apple цілеспрямовано не повідомила споживачам, що ці оновлення погіршать роботу телефона, це можна кваліфікувати як незаконне приховування суттєвої інформації.

У паперах, поданих до суду в Каліфорнії, Стефан Богановіч і Дакота Спіз претендують на компенсацію через втрату цінності пристрою та придбання нових батарей. Вони також заявляють, що власники iPhone не давали згоди на «втручання».

Ще один позов подано в Чикаго - інтереси користувачів там представляє Джеймс Влагакіс із юридичної фірми Sulaiman Law Group.

За його словами, якщо доведуть, що Apple цілеспрямовано не повідомила споживачам, що ці оновлення погіршать роботу телефона, це можна кваліфікувати як незаконне приховування суттєвої інформації.

На думку юриста, це пряме порушення законодавства щодо захисту споживачів у трьох штатах, де живуть позивачі, яких він представляє.

Telegram Channel