Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Щоб не писати, до кого Яценюк літав на каву у Женеву, повідомляють, що його ледь не затримали в аеропорту «за війну в Чечні»…

То з яким олігархом «Сєня» домовлятиметься, ой, спілкуватиметься у Швейцарії?

Фото REUTERS.

Волинь-нова

Щоб не писати, до кого Яценюк літав на каву у Женеву, повідомляють, що його ледь не затримали в аеропорту «за війну в Чечні»…

«За 10 хвилин все з’ясували і пропустили»

Міжнародна організація кримінальної поліції – Інтерпол скасувала розшуковий циркуляр Росії щодо лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на сайт Нацполіції України.

«При розгляді останнього звернення Російської Федерації щодо оголошення Арсенія Яценюка в розшук по лінії Інтерполу за начебто скоєні ним у Чечні злочини Генеральний секретаріат Інтерполу в Ліоні протягом короткого часу розібрався у цій ситуації, визнав це звернення Російської Федерації – необґрунтованим і скасував розшуковий циркуляр росіян», – йдеться у повідомленні.

Українське бюро Інтерполу отримало від штаб-квартири організації в Ліоні підтвердження, що Яценюка не затримували.

Також, Українське бюро Інтерполу отримало від штаб-квартири організації в Ліоні підтвердження, що Яценюка не затримували.

«Він проходив стандартну перевірку під час паспортного контролю, яка тривала не більше 10 хвилин. Після завершення необхідних процедур він разом з донькою безперешкодно продовжив свій маршрут», – зазначається у повідомленні.

Як відомо, екс-прем’єра України, лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка зупинили на паспортному контролі у Женеві за запитом РФ.

«За 10 хвилин все з’ясували і пропустили, попередивши, що аналогічна процедура можлива і під час вильоту», – зазначила прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо.

У 2015 році глава СК РФ Олександр Бастрикін  заявив, що Арсеній Яценюк воював проти російської армії в Чечні.

Згідно із біографією Яценюка, у 1991 – 1996 роках він навчався у Чернівецькому національному університет імені Юрія Федьковича на юридичному факультеті та паралельно у 1992 – 1997 роки був президентом юридичної фірми «ЮРЕК-ЛТД» у Чернівцях.

У лютому 2017 року Росія заявила, що Яценюк оголошений у міжнародний розшук, а в березні суд міста Єсентуки виніс рішення про заочний арешт екс-прем’єра України.

У вересні 2017 року росіяни звинуватили Яценюка не лише в участі в бойових діях у Чечні, але й у Придністров’ї.

Російські слідчі нібито знайшли фотографію членів УНА-УНСО 1992 року у Придністров’ї, на якій «росексперти» нібито змогли ідентифікувати Яценюка. 

Telegram Channel