Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Горохові майже одноголосно прийняли бюджет на 2018 рік

Проти головного фінансового документа району не був ніхто.

Фото 24 tv.

Волинь-нова

У Горохові майже одноголосно прийняли бюджет на 2018 рік

Під час голосування з 31 присутнього на сесійному засіданні «утрималися» два депутати з фракції районної партійної організації ВО «Свобода»

На двадцятій позачерговій  сесії сьомого скликання депутати Горохівської районної ради затвердили бюджет району на 2018 рік і підтримали ряд програм.

Головний фінансовий документ цього разу прийняли порівняно швидко. Його основні тези чітко сформулювала начальник фінансового управління райдержадміністрації Валентина Ковальчук. З її слів, бюджет є прогнозованим і збалансованим за рахунок  високого рівня доходної частини, яка складає 52 мільйони гривень при тому, що рік іще не закінчився.

Вперше для працівників галузі культури передбачені кошти за вислугу років та на матеріальні допомоги.

Формуючи бюджет на 2018 рік, враховували розрахунки податківців і рекомендації Кабінету міністрів України. Головним чинником надходжень у скарбницю району залишиться прибутковий податок, який закладено сумою 57,7 мільйонів гривень.  При формуванні бюджету на 2017 рік ця сума становила 36 мільйонів.

Крім цього держава вділила Горохівщині 29 мільйонів 135 тисяч гривень базової дотації і 21 мільйон 565 тисяч гривень для вирівнювання видатків, які  вона делегує для місцевих бюджетів.

За останні три роки вперше вдалося забезпечити видатки по захищених статтях по всіх установах, які фінансуються за рахунок коштів із державного бюджету, передати трансферти на села для утримання ДНЗ та закладів культури.

Вперше для працівників галузі культури передбачені кошти за вислугу років та на матеріальні допомоги, тощо.  

Під час голосування з 31 присутнього на сесійному засіданні «утрималися» два депутати з фракції районної партійної організації ВО «Свобода».

Відкрив та вів сесію голова районної ради Тарас Щерблюк.  

Лія ЛІС.

Telegram Channel