Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Львові сьогодні відзначали 80-ту річницю з дня народження В’ячеслава Чорновола

УНІАН

У Львові сьогодні відзначали 80-ту річницю з дня народження В’ячеслава Чорновола

До його пам’ятника поклали вінки і виконали Державний гімн України

У Львові сьогодні низкою заходів урочисто вшанували пам'ять українського політика, Героя України В’ячеслава Чорновола з нагоди його 80-ї річниці з дня народження. Як передає кореспондент УНІАН, до пам’ятника В‘ячеславу Чорноволу, який стоїть на площі біля обласної ради, керівництво області та міста, політичні діячі, депутати різних рівнів поклали вінки і виконали Державний гімн України. Після цього на площі біля пам’ятника відбулося віче за участі кількох сотень городян, представників політичних сил, громадськості та соратників В‘ячеслава Чорновола.

В‘ячеслав Чорновіл - український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичний в'язень СРСР. Провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х - 90-х років; Герой України (посмертно).

До присутніх звернувся політичний діяч, близький соратник В‘ячеслава Чорновола Ярослав Кендзьор. «В'ячеслав Чорновіл самовіддано віддавав себе ідеї незалежної української держави і за її реалізацію відбув тюрми та табори. Відзначаючи цю річницю, ми його вірні і мислячі соратники, повинні нести відповідальність за долю країни. В‘ячеслав Чорновіл - взірець того, як потрібно відстоювати Україну», - підкреслив Кендзьор.

В‘ячеслав Чорновіл - український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичний в'язень СРСР. Провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х - 90-х років; Герой України (посмертно). Лауреат Міжнародної журналістської премії ім. Ніколаса Томаліна (1975). Ініціатор проголошення Декларації про державний суверенітет 16 липня 1990 р. та Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 р. У 1990 - 1992 рр. — голова Львівської обласної ради.

Telegram Channel