Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Мутко знову мутить: очільник російського футболу призупинив діяльність через допінговий скандал

Ось цього пана довічно дискваліфікували від усіх Олімпіад.

Фото «Українська правда».

Волинь-нова

Мутко знову мутить: очільник російського футболу призупинив діяльність через допінговий скандал

Зрозуміло, щоб не забрали Мундіаль-2018…

Віце-прем’єр РФ Віталій Мутко заявив про призупинення діяльності на посаді президента Російського футбольного союзу (РФС). Про це він сказав на засіданні виконкому РФС у понеділок, 25 грудня, повідомляє «Українська правда».

Віталій Мутко має намір подати позов до Спортивного арбітражу в Лозанні через відсторонення від Олімпіад і звинувачень в участі у державній допінговій програмі.

 «Я звернувся до виконкому з проханням на короткочасний період, до 6 місяців, призупинити мою роботу на посаді глави РФС», – підкреслив Мутко.

За його словами, це рішення прийнято в зв’язку з тим, що він має намір подати позов до Спортивного арбітражу в Лозанні через відсторонення від Олімпіад і звинувачень в участі у державній допінговій програмі.

Мутко зазначив, що залишиться на посаді віце-прем’єра РФ і буде курирувати підготовку РФ до чемпіонату світу-2018.

Виконувачем обов’язків президента РФС на півроку призначили генерального директора організації Олександра Алаєва.

Як відомо, 5 грудня МОК відсторонив збірну Росії від участі в Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському місті Пхьончхан.

«Чисті» російські спортсмени, які за результатами досліджень не приймали допінгу, зможуть взяти участь в Олімпіаді-2018 і виступити лише під нейтральним прапором. Відповідно, під час спортивних змагань не буде звучати гімн РФ.

На Олімпіаду не акредитували жодного співробітника Міністерства спорту РФ. А віце-прем’єра Віталія Мутка довічно дискваліфікували від усіх Олімпіад.

Telegram Channel