Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На волинській митниці вдвічі збільшилося оформлення товарів у «єдиному вікні»

Волинь-нова

На волинській митниці вдвічі збільшилося оформлення товарів у «єдиному вікні»

За підсумками 2017 року частка здійснених оформлень товарів за принципом «єдиного вікна» становила 51%

Відповідно до Постанови Кабміну від 25 травня 2016 р. N 364 з 1 серпня 2016 року при здійсненні інших видів державного контролю, що передують митному оформленню, в Україні розпочато застосування принципу «єдиного вікна». За підсумками 2016 року показник Волинської митниці ДФС в цьому напрямку становив 24,8%, що означало 23 місце у системі з 25 митниць. Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці.

При цьому на ВМО № 3 митного посту «Володимир Волинський» цей рівень сягає 76 %, на  ВМО №5 митного посту «Ягодин» - 81%. За показником роботи у «єдиному вікні» Волинь піднялася на 6 місце серед 25 митниць ДФС.

За результатами роботи у 2017 році частка здійснених оформлень товарів за принципом «єдиного вікна» у Волинській митниці ДФС зросла вдвічі і становить станом на грудень загалом 51%. При цьому на ВМО № 3 митного посту «Володимир Волинський» цей рівень сягає 76 %, на  ВМО №5 митного посту «Ягодин» - 81%. За показником роботи у «єдиному вікні» Волинь піднялася на 6 місце серед 25 митниць ДФС.

Це стало можливим завдяки відповідальному та професійному ставленню посадових осіб митниці, контролюючих органів і митних брокерів до впровадження принципу, їх глибокому розумінню важливості спрощення дозвільних процедур для українського бізнесу, - прокоментував успішне впровадження начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Керівник пояснив, що відповідно до внесених у зазначену Постанову змін, фактично з 01 лютого 2018 року обмін інформацією чи проведення контрольних процедур між контролюючими службами повинні  здійснюватися виключно за допомогою електронного сервісу «єдине вікно».  «На Волині щотижнево проводимо моніторинг ситуації у розрізі всіх відділів митних оформлень, проведено наради із суміжними контролюючими службами та суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності. Тобто робимо усе необхідне, щоб вчасно і сповна перейти на вищий щабель електронного урядування», - додав Віктор Кривіцький.  

Telegram Channel