Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Папі Римському готують «королівський» прийом у Литві

Волинь-нова

Папі Римському готують «королівський» прийом у Литві

І хоча візит заплановано щойно на осінь 2018 року, литовська влада вже зараз розпочала ґрунтовну підготовку до зустрічі глави римо-католицької церкви

Про це повідомляє ZIK з посиланням на радіо RMF.FM.

«Папу римського в Литві потрібно привітати по-королівськи», – зазначив спікер литовського Сейму Вікторас Пранцкетіс у розмові з директором Департаменту культурної спадщини Міністерства культури Литви Діаною Варнаіте. Докладна дата і подробиці візиту ще не відомі, але як зазначив глава литовського парламенту, «ми, як держава повинні заздалегідь підготуватися, щоб гідно привітати високого гостя».

У кінці листопада Ватикан повідомив про намір Папа Франциск восени 2018 року відвідати Литву у рамках святкування 100-річчя незалежності.

Під час зустрічі Пранцкетіс і Варнаіте обговорили, зокрема, реставрацію сакральних об’єктів, які ймовірно відвідає Папа.

«Ми обговорили проведення ремонту в кафедральному соборі Каунаса, який розглядається як одне з можливих місць візиту. Собор потребує зміцнення фундаментів і заміни електропроводки. Потрібно також реставрувати два бічні вівтарі і амвон. Ці роботи обійдеться державі від 300 тис. до 500 тис. євро», – зазначила представник Міністерства культури.

Нагадаємо, що у кінці листопада Ватикан повідомив про намір Папа Франциск восени 2018 року відвідати Литву у рамках святкування 100-річчя незалежності. Глава РКЦ проведе в Литві ймовірно лише один день – відвідає Вільнюс і Каунас. У 1993 році Литву відвідав тодішній Папа Іван Павло ІІ. 

Telegram Channel