Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Цитата 2017 року: «Прощай, немытая Россия»...

Волинь-нова

Цитата 2017 року: «Прощай, немытая Россия»...

З виступу Президента України Петра Порошенка на урочистому концерті з нагоди запровадження безвізового режиму 10 червня 2017 року:

«Ми з вами, український народ і вся Україна, вступаємо в іншу історичну епоху. І ця подія знаменує остаточний розрив нашої держави з Російською імперією, а українського демократичного світу – з авторитарним «русским миром».

«Прощай, немытая Россия, страна рабов, страна господ. И вы, мундиры голубые, и ты, им преданный народ», — написав колись великий російський поет Михайло Лермонтов.

Ця подія знаменує остаточний розрив нашої держави з Російською імперією, а українського демократичного світу – з авторитарним «русским миром».

А я окремо хочу звернутися до тих росіян, які в умовах жорсткої імперської диктатури знаходять в собі мужність засуджувати російську агресію проти України, знаходять мужність вимагати демократичних прав і свобод і хотів би нагадати слова іншого поета – Олександра Пушкіна: «Товарищь, верь, взойдет она, звезда пленительного счастья, Россия вспрянет ото сна, і на обломках самовластья напишут ваши имена».

Telegram Channel