Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Ковель: і сесію провели, і звіт мера схвалили

Олег Кіндер закликав усіх любити своє місто, робити все, щоб воно з кожним днем гарнішало.

Фото із сайту Ковельської міської ради.

Ковель: і сесію провели, і звіт мера схвалили

Багатим на події для громади міста став нинішній передноворічний четвер

Найважливіші з них, що викликали значний резонанс, – це друге пленарне засідання тридцять другої позачергової сесії  міськради і звіт мера Олега Кіндера. І один, і другий захід  викликали небувалий спалах емоцій, пристрастей і суперечок, які в кінцевому підсумку привели до порозуміння або, як тепер кажуть, консенсусу.

Але про все по порядку. Зранку, як було повідомлено раніше, мало відбутися згадане вище засідання. Однак воно фактично було зірване через непримиренну позицію фракції «УКРОП» в міськраді, яку очолює підприємець Ігор Пініс. Депутатів підтримали мешканці мікрорайону так званого «другого» Ковеля, яка групою в декілька десятків чоловік заполонила сесійну залу і фактично не дала можливості проводити пленарне засідання.

Після тривалих словесних баталій, в ході яких виявилося, що прибулі вимагають негайного водовідведення на цих вулицях, де мешкають у зв’язку з підтопленням, міський голова, пояснень якого ніхто не хотів слухати, був змушений зробити  перерву і в складі депутатської комісії виїхати на Ковель-2. Там відбулося жваве спілкування з людьми, в ході якого вдалося перевести обговорення складної  проблеми  у ділове русло.

Тепер всі переконалися, що мер Олег Кіндер слів на вітер не кидає.  Це, зрештою, підтвердив його виступ, де було багато конкретних цифр і фактів, котрі свідчать:  Ковель впевнено йде курсом реформ і оновлення, підтверджуючи звання європейського міста.

Потому пленарне засідання  продовжило роботу, хоч до розгляду питань, які у той день мала розглянути  ще й чергова тридцять третя сесія, справа не дійшла.  Зате о 16-й годині і депутати, і виборці мали можливість послухати звіт Олега Кіндера про роботу за 2017 рік в міському Народному домі «Просвіта».

Звіт відбувся у спокійній,  діловій і відвертій обстановці. Очевидно,  позитивно вплинула на присутніх аура оновленого закладу культури, де після тривалого ремонту стало по-європейськи гарно і затишно.  Око милували інтер’єри фойє і зали, щойно встановлені зручні  крісла, святково вбрана сцена.

З подяки тим, хто доклав рук, сил, розуму до ремонту «Просвіти», і розпочав свій звіт Олег Олексійович. Він нагадав, що торік, звітуючи про зроблене у Палаці учнівської молоді (теж оновленому), твердо пообіцяв, що наступний звіт буде саме тут. І ось тепер всі переконалися, що мер слів на вітер не кидає.  Це, зрештою, підтвердив його виступ, де було багато конкретних цифр і фактів, котрі свідчать:  Ковель впевнено йде курсом реформ і оновлення, підтверджуючи звання європейського міста.

Після звіту було чимало запитань, пропозицій, з приводу яких чіткі відповіді дав Олег Кіндер.  В кінці він закликав усіх любити своє місто, робити все, щоб воно з кожним днем гарнішало.

В тому, що ковельчани його позицію підтримують, було одностайне голосування присутніх у залі, яким звіт схвалено. Отож, як колись казали, у новому році – до нових перемог!

Іван КОВЕЛЬСЬКИЙ.

Telegram Channel