Хіміки дослідили, як краще заварювати каву - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.98 € 33.48
Хіміки дослідили, як краще заварювати каву

Волинь-нова

Хіміки дослідили, як краще заварювати каву

Під час експерименту вивчили напої з чотирьох видів кави, приготовані різними способами

Хіміки з Університету Томаса Джефферсона в США дійшли висновку, що заварювання кави холодним способом призводить до підвищеного рівня концентрації кофеїну в напої. Роботу вчених опублікував Scientific Reports, передає Корреспондент.net.

Вчені заявляли, що кава знижує ризик смертності від усіх причин.

Напої порівняли за допомогою традиційного заварювання окропом і холодним способом (приготування займає від 10 годин до доби при воді кімнатної температури).

У дослідженні використовувалися зерна середнього і темного обсмаження, грубого і середнього помелу.

Вчені порівняли хімічний склад отриманих напоїв і дійшли висновку, що при холодному заварюванні кави, наприклад, темного обсмаження і грубого помелу, виділяється тисячі міліграмів кофеїну на літр напою. А при приготуванні кави окропом концентрація цієї речовини не перевищує 800 міліграмів.

Раніше вчені заявляли, що кава знижує ризик смертності від усіх причин.