Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
«Ой, мама, апйять «бандери панаєхалі!» – у Слов’янську та Авдіївці також влаштували «Марші Бандери» (Відео)

У Києві марш пройшов під гаслом «За славу героїв, за майбутнє дітей!».

Фото із сайту «Українська правда».

Волинь-нова

«Ой, мама, апйять «бандери панаєхалі!» – у Слов’янську та Авдіївці також влаштували «Марші Бандери» (Відео)

Уявляєте, що відчували місцеві ватники?

У Слов’янську та Авдіївці  на Донеччині 1 cічня відбулися «Марші Бандери», влаштовані націоналістичними силами до 109-ї річниці з дня народження Степана Бандери. Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на «Новости Донбасса», у Слов’янську провели смолоскипну ходу, участь у якій взяли близько 200 осіб. 

Захід охороняла понад сотня правоохоронців, силовики з собаками супроводжували колону протягом усього маршруту.

Слов’янська міськрада просила Донецький окружний адмінсуд заборонити використання факелів та вогненебезпечних предметів під час проведення смолоскипної ходи у місті.

Поліцейські патрулювали район центральної лікарні, де під час торішнього маршу невідомі кинули вибуховий пакет, в результаті чого пошкодили скло будівлі по вулиці Шевченка.

Місцеві депутати-ватники хотіли через суд заборонити смолоскипну ходу.
Місцеві депутати-ватники хотіли через суд заборонити смолоскипну ходу.

 Учасники ходи загасили факели на кінцевій точці маршу біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Там відбувся мітинг, в ході якого глава осередку ВО «Свобода» Сергій Лілеєв звинуватив у торішньому вибуху мера міста Вадима Ляха. «Не виключено, що нинішній мер виступив замовником або ж виконавцем», – заявив він.

Раніше Слов’янська міськрада просила Донецький окружний адмінсуд заборонити використання факелів та вогненебезпечних предметів під час проведення смолоскипної ходи у місті.

У своєму зверненні депутати посилалися на заборону використання факелів під час акцій відповідно до наказу МНС України від 30.12.2014 року. У задоволенні позову було відмовлено. 

У Авдіївці смолоскипну ходу організували «Свобода», «Правий сектор» і «Національний корпус», пише місцевий сайт avdeevka.city. Марш пройшов на Центральному проспекті, захід відбувся під наглядом правоохоронців, зазначає видання. 

Як відомо, 1 січня у Києві відбулася «Смолоскипна хода» на честь річниці з дня народження Степана Бандери, яка завершилася на Майдані Незалежності імпровізованим мітингом. У ній взяли участь кілька тисяч осіб.

 

Telegram Channel