Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Єпископ Нафанаїл рукоположив у священики молодого диякона

Волинь-нова

Єпископ Нафанаїл рукоположив у священики молодого диякона

Відбулося це в Свято-Троїцькому храмі села Прилісне

Керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл відвідав парафію села Прилісне Маневицького благочиння. Цей день є знаменний для місцевої православної громади, адже селяни цьогоріч святкують 120-ту річницю від дня заснування свого храму.

З нагоди 120-ліття Свято-Троїцького храму села Прилісне владика Нафанаїл звершив урочисте Богослужіння. За Літургією молились священики Маневицького благочиння та численні віряни з Прилісного та сусідніх сіл. В часі Божественної літургії єпископ Волинський і Луцький звершив священицьку хіротонію. У священики був рукоположений диякон Іван Капшук, над котрим єпископ Нафанаїл звершив дияконську хіротонію двома тижнями раніше.

У священики був рукоположений диякон Іван Капшук, над котрим єпископ Нафанаїл звершив дияконську хіротонію двома тижнями раніше.

Настоятеля Свято-Троїцького храму села Прилісне протоієрея Юрія Волкова нагородили правом служіння з відкритими Царськими вратами до Херувимської пісні.

Наприкінці Богослужіння Владика Нафанаїл вручив благословенні грамоти найактивнішим парафіянам, подякувавши за понесені труди. Для храму, з нагоди пам’ятної дати, владика подарував ікони Спасителя. Настоятель та парафіяни Свято-Троїцького храму села Прилісне також подякували керуючому за візит та радість спільної молитви. 

Telegram Channel