Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Черги у Каліфонії за «травкою» – як в СРСР за ковбасою...

Волинь-нова

Черги у Каліфонії за «травкою» – як в СРСР за ковбасою...

Після остаточної легалізації марихуани в американському штаті Каліфорнія від легального ринку цього наркотику очікують до $1 млрд податкових прибутків на рік

Більшість адміністративних юрисдикцій у Каліфорнії очікують високих продажів марихуани в рекреаційних цілях у новорічні свята. Проте ще кілька тижнів каліфорнійські міста, зокрема, Лос-Анджелес та Сан-Франциско, не будуть повністю готовими для продажів марихуани через бюрократичні заходи, пов'язанні з наданням ліцензій.

Відтепер у Каліфорнії людина віком від 21 року може купити до унції (28 г) конопель.

Наразі право на продаж «травки» в Каліфорнії з розважальною метою отримали лише 40 магазинів по всьому штату. Про це повідомляє «Еспресо» з посиланням на Reuters.

 

 До каліфорнійських магазинів із марихуаною вже вишикуються величезні черги. Відтепер у Каліфорнії людина віком від 21 року може купити до унції (28 г) конопель. Продаж здійснюватиметься з 6:00 до 22:00. Вживання марихуани буде заборонено в громадських місцях і ближче ніж за 300 метрів від шкіл, а також під час водіння авто.

Каліфорнійці також зможуть вирощувати без спеціальних дозволів до 6 кущів конопель.

Водночас у 70 округах штату діють власні місцеві закони, через що дозвіл на продаж марихуани в цих місцевостях не діятиме.

У 1996 році Каліфорнія першою з американських штатів легалізувала марихуану в медичних цілях. На сьогодні марихуана також легалізована в Колорадо, Вашингтоні, Орегоні, Алясці та Неваді. Річний обіг чорного ринку канабісу в США становить $5,1 млрд доларів, а в разі його легалізації може зрости до $5,8 млрд до 2021 року.

Telegram Channel